Hvorfor er det så viktig at du får i deg nok vitamin D?

 i Vitamin D
Vitamin D er en av kroppens aller viktigste byggeklosser. Mangel på det gunstige «solskinnsvitaminet» kan ha en negativ effekt på benbygningen din, musklene dine og immunforsvaret ditt.
Viktig for kroppen - Hvorfor Vitamin D - dmax

Vitamin D er blant annet viktig for benbygningen din, musklene dine og immunforsvaret ditt.

Mangel på vitamin D er en av de mest utbredte mangeltilstandene i den vestlige verden.

Her i Norge går omtrent halvparten av oss rundt med D-vitaminmangel i større eller mindre grad hele året rundt.

Nå som vi er midt inne i de mørke vintermånedene har bortimot samtlige av oss for lite vitamin D – og fordi solen er vår viktigste kilde kan det være vanskelig å få i deg nok av det livsviktige «solskinnsvitaminet».

Dette har du helt sikkert hørt mange ganger før – men vet du egentlig hvorfor D-vitaminet er så viktig?

 

Hvorfor trenger du vitamin D?

Kort fortalt er kroppen din fullstendig avhengig av vitamin D for å fungere som den skal. «Solskinnsvitaminet» spiller en viktig rolle for en rekke av kroppens funksjoner, og mangel kan føre til rusk i maskineriet.

Her er noen av de viktigste tingene vitamin D gjør for deg og din kropp:

 

Benbygning - vitamin D - dmaxVitamin D er viktig for benbygningen din

Den viktigste funksjonen vitamin D har i kroppen er å sikre et normalt opptak av kalsium og fosfor – noe som er helt avgjørende for at du skal kunne ha en sterk og god benbygning.

D-vitamin bidrar til å opprettholde normale knokler og normale kalsiumnivåer i blodet, slik at bena dine holder seg inntakte.

 

Tenner - vitamin D - dmaxVitamin D gir deg en grunn til å smile

Kalsium og vitamin D er ikke bare viktig for knoklene dine – de to næringsstoffene hjelper deg også med å holde tennene dine sunne og sterke.

Et daglig tilskudd av D-vitamin bidrar til å opprettholde normale tenner, og gir deg en god grunn til smile.

 

Muskler - vitamin D - dmaxVitamin D bidrar til at musklene dine fungerer normalt

Alle bevegelser du gjør krever muskelkraft. Det er musklene våre som gjør at vi kan snakke, smile, spise, gå, løpe, smile, leke, trene, løfte, bære… ja, du skjønner tegninga!

Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon, slik at du kan gjøre alt du gjør hver eneste dag uten plager og problemer.

 

Immunsystem - vitamin D - dmaxVitamin D er godt for immunsystemet ditt

Hvis immunsystemet ditt ikke fungerer som det skal står du utsatt til for å få vanlige sykdommer som forkjølelse og influensa – spesielt i de kaldere månedene av året.

Et daglig vitamin D-tilskudd bidrar til å opprettholde immunsystemets normale funksjon, slik at du er bedre beskyttet mot virus og bakterier.

 

Fall - vitamin D - dmaxVitamin D reduserer risikoen for fall

Fall er en risikofaktor blant kvinner og menn over 60 år, og i vintermånedene – når veier og fortau er isete og glatte – øker risikoen for å pådra seg benbrudd og andre skader.

Vitamin D reduserer risikoen for fall forbundet med ustøhet og muskelsvekkelse, men den gunstige, forebyggende effekten oppnås kun dersom du får i deg minimum 20 μg om dagen.

 

Ny maksdosering i 2017

Vitamin D - Graf - dmaxFor våre naboer i Sverige og Finland har det lenge vært vanlig å ta tilskudd med 50 μg vitamin D om dagen. Her i Norge har derimot maksgrensen for vitamin D i kosttilskudd vært begrenset til 20 μg.

Men i mai 2017 kom endelig endringen vi har ventet på: Myndighetene firedoblet maksdoseringen – fra 20 til 80 μg – og nå kan også vi nordmenn enkelt få i oss rikelig med D-vitamin hver eneste dag.

Hvorfor den drastiske økningen? Behovet vårt for vitamin D er større enn tidligere, og samtidig ser vi at flere og flere får D-vitaminmangel. Den nye maksgrensen er et tydelig signal om at vi må få i oss mer av det viktige «solskinnsvitaminet».

 

Hvorfor bør du velge dmax?

dmax - vitamin D - BloggDet finnes en rekke forskjellige vitamin D-tilskudd tilgjengelig i matbutikken, på apoteket og på nett. Så hvorfor skal du velge dmax?

  • Mer vitamin D i hver kapsel:
    Hver dmax-kapsel du tar inneholder hele 40 μg vitamin D – mer enn nok til å dekke ditt daglige behov, men likevel trygt innenfor den nye maksgrensen!
  • Tyggekapsler som smaker godt:
    Glem tran som smaker vondt og tabletter som er vanskelig å svelge! dmax er myke tyggekapsler med en deilig appelsinsmak!
  • Gjør som tusenvis av andre nordmenn:
    Flere tusen nordmenn har allerede takket ja til lanseringstilbudet på dmax – prøv det  du også! (NB! Maks 2 pr. husstand!)