Nok en studie viser: D-vitamin styrker immunforsvaret

Stadig flere studier viser at vitamin D har positiv effekt på immunforsvaret. En fersk studie fra Universitetet i Oregon, nylig omtalt i Nettavisen, støtter også denne gunstige effekten på kroppens immunforsvar. 

Studien gikk over tolv uker og undersøkte om bruk av vitamintilskudd kan ha effekt på forkjølelse og andre lignende sykdommer. Resultatet var tydelig: I gjennomsnitt var menneskene som fikk vitaminer syke i 3 dager, mens de i placebogruppa var syke 6 dager. 

Studiens leder kalte, ifølge Nettavisen, forskjellene for slående.

Les også: Alt D du lurer på: FAQ om vitamin D

D dreper T

Dette var også resultatet i en lignende undersøkelse foretatt ved Universitetet i København. Man så at D-vitamin aktiverer de såkalte T-cellene, som blant annet hemmer bakterier og virus. Uten tilstrekkelige mengder D-vitamin i kroppen, aktiveres ikke disse T-cellene og immunforsvaret svekkes.

I dag anbefales et inntak av 10 mikrogram D-vitamin per dag. Da blir det ekstremt vanskelig å vedlikeholde immunforsvaret ved hjelp av kostholdet.

Hver eneste dag må du spise:

  • 7 egg
  • 9 liter melk
  • 25 gram laks

Mange forskere mener også at 10 mikrogram er for lite, og anbefaler opptil 50 mikrogram per dag.

Les også: D-vitamin tilskudd – Hvilket er best?

50 % mangler d-vitamin

Merkelig nok blir vitamintilskudd som regel ikke anbefalt i Norge, fordi man tror vi får vitaminene inn med kostholdet. Problemet er at folk ikke spiser så sunt som de tror, og at kildene til D-vitamin er få og svake. Både D-vitamin og jod er noe mange nordmenn mangler – faktisk lider hele 50 % av oss av mangel på d-vitamin.

Et optimalt tilskudd d-vitamin

dmax er Norges mest populære d-vitamintilskudd, fordi det både gir deg store doser og dekker 50 % av kroppens daglige behov for jod. Med 40 mikrogram D i hver kapsel er det en stabil og trygg kilde til et godt immunforsvar, som holder deg frisk gjennom vinteren. Vil du virkelig hjelpe immunforsvaret, tyder forskning på at et godt kosttilskudd er det eneste riktige. 

Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon

Prøv dmax gratis

60 dager – kun porto 79,-

Skriv inn ditt telefonnummer

Du blir sendt videre til et bestillingsskjema forhåndsutfylt med informasjon knyttet til ditt telefonnummer.
Du bestiller ingenting ennå.

Ingen forskuddsbetaling

Ingen kjøpsforpliktelser

14 dagers angrerett 

Gratis frakt